Scouting Jambowa deelt vredeslicht uit in Basiliek

Zaterdag 23 december zal Scouting Jambowa het vredeslicht uitdelen in een speciale samenkomst in de Sint Franciscusbasiliek te Bolsward. Ieder jaar voor Kerst wordt het vredeslicht door een kind aangestoken aan de vredesvlam in Bethlehem en door Scouts verder verspreid over de hele wereld. Scouting Jambowa deed dit in Bolsward door het Vredeslicht op straat uit te delen. Dit jaar wil deze Bolswarder Scoutinggroep samen met de Raad van Kerken in Fryslân het vredeslicht ook verder over Fryslân verspreiden.

Op zaterdagavond 23 december wordt hiervoor een speciale vredeslichtsamenkomst in de Sint Franciscusbasiliek in Bolsward gehouden. Alle kerkelijke gemeenten, parochies, scoutinggroepen en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd het vredeslicht op te halen en verder te dragen. Door het licht in de tijd van Kerst aan elkaar door te geven wordt zo samen een keten van licht gevormd, als teken van vrede en vriendschap. 

De voor een breed publiek bedoelde samenkomst met zowel typische kerkelijke als typische scouting elementen begint om 19:00 uur in de Sint Franciscusbasiliek, Grote Dijlakker 7 in Bolsward. Er zal samen worden gezongen, stilgestaan bij vrede en vriendschap en woorden klinken van licht en leven. Men dient zelf een eigen stormlamp (of vergelijkbaar) mee te brengen om het vredeslicht mee te kunnen vervoeren. Na afloop, omstreeks 19:45 uur, is er nog gelegenheid elkaar te ontmoeten en samen iets te drinken.

Deelnemende kerkelijke gemeenschappen worden verzocht zich aan te melden via: Kerkelijke gemeenten en parochies kunnen zich aanmelden via secretariaat@zaligetitusparochie.nl.

Deelnemende scoutinggroepen via: vredeslicht@jambowa.nl

24-11-2017